JADŁOSPIS   

15.04.2019r. Poniedziałek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i dżemem, zupa mleczna z płatkami ryżowymi, morele i śliwki suszone, woda mineralna niegazowana
  • II Śniadanie:  kaszka manna z sokiem , herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: krupnik, makaron z mięsem mielonym, posypany żółtym serem i natką w sosie pomidorowym , kompot  wieloowocowy (  śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

 Alergeny: 1,7,9

16.04.2019r. Wtorek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, serem żółtym, i ketchupem , kakao
  • II Śniadanie:  danonki, chrupki kukurydziane, herbata bez cukru\ woda mineralna
  • Obiad: zupa pieczarkowa, kurczak pieczony, ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa z bułką tartą , kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1, 7,9

17.04.2019r. Środa

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem nutellą - wyrób własny z ciecierzycy, kakao, melon
  • II Śniadanie:  chałka, mleko smakowe, jabłko, herbata bez cukru\ woda mineralna   
  • Obiad: zupa marchewkowa, gulasz z szynki, ziemniaki z koperkiem , surówka z czerwonej kapusty, marchwi i oliwy , kompot  wieloowocowy (  śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny: 1,7,9

18.04.2019r. Czwartek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z wędliny i ogórkiem kiszonym , kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:  brzoskwinia w sosie waniliowym, herbata bez cukru\ woda mineralna
  • Obiad:  barszcz czerwony, ryba smażona, ziemniaki z koperkiem , surówka z pory, marchwi, jabłka i oliwy, kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny; 1,3,4,7, 9

19.04.2019r. Piątek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, twarożkiem i rukolą, kakao
  • II Śniadanie: ciasteczko zbożowe bez cukru z żurawiną, mleko, herbata bez cukru\ woda mineralna
  • Obiad: zupa jarzynowa, makaron z twarogiem i śmietaną, jabłko, kompot  wieloowocowy (  śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

alergeny; 1,7,9


23.04.2019r. Wtorek

  • Śniadanie:    pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i miodem , zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, marchew do gryzienia, woda mineralna niegazowana
  • II Śniadanie:  kisiel, ananas, mleko, herbata bez cukru\ woda mineralna
  • Obiad: zupa wiejska, ryż z truskawkami i jogurtem naturalnym, kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1, 7,9


24.04.2019r. Środa

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, serkiem waniliowym , kalarepa do gryzienia, kakao
  • II Śniadanie: drożdżówka z kruszonką, kiwi, mleko, herbata bez cukru\ woda mineralna
  • Obiad: zupa koperkowa, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem, kalafior z bułką tartą i masłem, kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,3,7,9

25.04.2019r. Czwartek

  • Śniadanie:    pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z makreli i ogórkiem świeżym , kawa zbożowa na mleku,
  • II Śniadanie: jogurt owocowy, winogrono, herbata bez cukru\ woda mineralna     
  • Obiad:  zupa pieczarkowa, kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem , kapusta zasmażana, kompot  wieloowocowy (  śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny; 1,3,4,7, 9

26.04.2019r. Piątek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem , parówka z szynki na ciepło z ketchupem , kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:   banan,  pieczywo chrupkie,   herbata bez cukru\ woda mineralna
  • Obiad:  zupa ogórkowa, pierogi leniwe, surówka z marchwi i rodzynek, kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

alergeny; 1, 3,7,9

 

 

 

Wszystkie ciasta (zgodnie z deklaracja producenta) zawierają odpowiednią ilość cukru i soli zgodnie z  Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. (z.późn.zm.) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
 

WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI
 na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

 

  1. GLUTEN- zboża
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. LAKTOZA - mleko
  8. ORZECHY
  9. SELER
  10. GORCZYCA
  11. NASIONA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANYW STĘŻENIU >10mg/kg
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI
     Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11według oświadczenia producenta.