JADŁOSPIS   

 9.11.2017r. Czwartek

  • Śniadanie:    pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i pastą z jaj i szczypiorkiem, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:   chałka, kawa zbożowa , melon
  • Obiad:  zupa krupnik, filet z indyka (duszony), ziemniaki z koperkiem, kalafior polany masłem i bułką tarta, kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowy

Alergeny: 1,3,7,9

10.11.2017r. Piątek

  • Śniadanie:    pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z twarożkiem i rzodkiewką, kakao
  • II Śniadanie:   kanapki samodzielnie robione przez dzieci (szynka, pomidor, szczypior, ogórek świeży ), kawa zbożowa na mleku
  • Obiad: zupa fasolowa, spaghetti z mięsem mielonym, serem tartym i natką pietruszki, jabłko, kompot wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

 Alergeny: 1,7,9

 

13.11.2017r. Poniedziałek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, szynką gotowaną i pomidorem , kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:    banan, wafel zbożowy,  herbata bez cukru/ woda mineralna
  • Obiad: zupa kaszubska ( włoszczyzna, kapusta biała, ziemniaki, koncentrat pomidorowy) , placki ziemniaczano marchewkowe, jogurt naturalny, kompot  wieloowocowy, jabłko


 Alergeny: 1,3,7,9

14.11.2017r. Wtorek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i dżemem, zupa mleczna z makaronem, kalarepa do gryzienia , woda mineralna
  • II Śniadanie:   budyń z musem owocowym z jagód i truskawek, chrupki kukurydziane ,  herbata owocowa bez  cukru/ woda mineralna
  • Obiad: zupa kalafiorowa z kaszką kuskus, pieczeń rzymska, ziemniaki z koperkiem, buraczki , kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,3, 7,9


15.11.2017r. Środa

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z łososia wędzonego i szczypiorku, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie;    sałatka owocowa( brzoskwinia, banan, kiwi ananas, kaki) z jogurtem naturalnym, crunchella , herbata owocowa / woda mineralna
  • Obiad;  zupa z fasolki szparagowej , gulasz w jarzynach (marchew, pietruszka, por, seler), kasza gryczana na sypko , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,4,7,9

16.11.2017r. Czwartek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, twarożkiem i marchewką, kakao
  • II Śniadanie:    jabłecznik z mąki orkiszowej,  mleko ,  herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad:  zupa koperkowa, kurczak pieczony, ziemniaki z natką, surówka z marchwi, jabłka i oliwy , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny; 1,3,7, 9

17.11.2017r. Piątek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z wędliny i ogórkiem świeżym , kawa zbożowa na mleku
  • II  Śniadanie:  kanapki robione przez dzieci ( bulka szpinakowa z masłem, deska serów- ser żółty, mozzarella, camembert, pomidorki koktajlowe, szpinak świeży), kawa zbożowa na mleku,  herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa buraczkowa, ryż z filetem z kurczaka i warzywami ( marchew, cukinia, fasolka szparagowa, papryka, kukurydza posypane mieszanką ziół), gruszka , kompot wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny; 1, 7,9


20.11.2017r. Poniedziałek

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, polędwicą sopocką i ogórkiem kiszonym , kawa zbożowa na mleku
  • II  Śniadanie:    winogrono, słomka ptysiowa  ,  napój mleczno waniliowy , herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: biały barszcz, jajko w sosie musztardowym, ziemniaki z koperkiem, marchewka z groszkiem , kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny; 1,3,7,9

21.11.2017r. Wtorek

  • Śniadanie:  bułka żytnia z masłem, zupa mleczna z płatkami miodowymi, papryka czerwona i żółta do gryzienia , woda mineralna
  • II Śniadanie:      jogurt danonki, pieczywo chrupkie, herbata bez cukru\ woda mineralna
  • Obiad: zupa pieczarkowa , klopsiki w sosie pomidorowym, ziemniaki z koperkiem , fasolka szparagowa z bułką tartą, jabłko, kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1, 3,7,9


22.11.2017r. Środa

  • Śniadanie:    pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, szynką drobiową i pomidorem, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:     paluch drożdżowy,  melon,  maślanka truskawkowa,  herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: ryż na rosole , ryba smażona ( miruna), ziemniaki z koperkiem , surówka z czerwonej kapusty, jabłka, marchwi i oliwy, kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowy

Alergeny: 1,3,4,7,9

23.11.2017r. Czwartek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, nutellą – wyrób własny ( soczewica, ciecierzyca, orzechy , miód, gorzka czekolada ), kawa zbożowa na mleku, marchew do gryzienia
  • II Śniadanie: kisiel, aktimel, jabłko , herbata bez cukru \woda mineralna
  • Obiad:  zupa brokułowa z kaszą jaglaną, biodrówka w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonego ogórka i czerwonej cebuli, kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowy

Alergeny: 1, 7,8,9

24.11.2017r. Piątek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i pasztetem pieczonym, rzodkiewka do gryzienia , kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:  kanapki samodzielnie robione przez dzieci ( bułka wrocławska z masłem, jajko, ser żółty, pomidor ), kawa zbożowa na mleku, herbata bez cukru \woda mineralna
  • Obiad: zupa grochowa , racuchy drożdżowe, kiwi, kompot  wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

 Alergeny: 1,3,7,9

 

 

 

Wszystkie ciasta (zgodnie z deklaracja producenta) zawierają odpowiednią ilość cukru i soli zgodnie z  Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. (z.późn.zm.) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
 

WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI
 na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

 

  1. GLUTEN- zboża
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. LAKTOZA - mleko
  8. ORZECHY
  9. SELER
  10. GORCZYCA
  11. NASIONA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANYW STĘŻENIU >10mg/kg
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI
     Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11według oświadczenia producenta.