JADŁOSPIS   

 

15.01.2018r. Poniedziałek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, polędwicą sopocką i ogórkiem świeżym, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:  mus owocowy,  wafel ryżowy,  herbata bez cukru/ woda mineralna
  • Obiad:  zupa grochowa, placki marchewkowo ziemniaczane, jogurt naturalny, kompot  wieloowocowy

Alergeny: 1,3, 7,9

 

16.01.2018r. Wtorek

  • Śniadanie:  bułka wieloziarnista z masłem, zupa mleczna z płatkami cynamonowymi, papryka żółta i czerwona do gryzienia , woda mineralna niegazowana
  • II Śniadanie:   ciasteczko zbożowe z żurawiną,  napój mleczno waniliowy,  herbata owocowa bez  cukru/ woda mineralna
  • Obiad: zupa pomidorowa, pulpety w jarzynach , ziemniaki z koperkiem, mandarynka, kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,3, 7,9


17.01.2018r. Środa

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, serkiem topionym bez konserwantów i rzodkiewką , kakao
  • II Śniadanie;     pieczywo chrupkie , hummus z suszonymi pomidorami,  mleko,  gruszka, herbata owocowa / woda mineralna
  • Obiad: krupnik, kotlet schabowy, ziemniaki koperkiem, kapusta zasmażana , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,3,7,9

 

18.01.2018r. Czwartek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z łososia wędzonego i szczypiorku , kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:  aktimel, jabłko, chrupki kukurydziane , herbata owocowa / woda mineralna
  • Obiad: zupa ziemniaczana , gulasz w sosie własnym, kasza jęczmienna na sypko, sałatka z kiszonego ogórka, cebuli i papryki, kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny; 1,4,7, 9


19.01.2018r. Piątek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, szynką gotowaną i pomidorem, kawa zbożowa na mleku  
  • II Śniadanie:  bułka maślana , kiwi, mleko smakowe,  herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa buraczkowa , racuchy drożdżowe, marchew do gryzienia , kompot wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

alergeny; 1, 3,7,9


22.01.2018r. Poniedziałek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, szynką drobiową i ogórkiem świeżym , kawa zbożowa na mleku
  • II  Śniadanie:   brzoskwinia w sosie waniliowym ( na mleku),  biszkopty , herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa wiejska ( włoszczyzna, boczek, zacierka , ziemniaki ), ryż z truskawkami i śmietaną, kompot, kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny; 1,7,9

 

23.01.2018r. Wtorek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i dżemem, zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, jabłko , woda mineralna niegazowana
  • II Śniadanie:  ciasto szpinakowe ,  kawa zbożowa na mleku ,  herbata bez cukru\ woda mineralna
  • Obiad: zupa jarzynowa, bitki w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem, surówka z kiszonej kapusty natki i oliwy , kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,3, 7,9


24.01.2018r. Środa

  • Śniadanie:    pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, kremem czekoladowym z ciecierzycy , mleko, kalarepa do gryzienia
  • II Śniadanie:   musli z suszonymi owocami i orzechami(płatki owsiane, płatki kukurydziane ,śliwki, żurawina, morele, rodzynki, orzechy włoskie, orzechy nerkowca )polane koktajlem mleczno owocowym,  herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: czerwony barszcz, pieczeń rzymska , ziemniaki z koperkiem , brokuły polane masłem , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowy

Alergeny: 1,3,8,7,9

 

25.01.2018r. Czwartek

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i pastą z twarogu i marchewki , kakao
  • II Śniadanie: ryż na gęsto z musem jabłkowym i jogurtem greckim naturalnym , herbata bez cukru \woda mineralna
  • Obiad:  zupa kalafiorowa , ryba smażona – dorsz , ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej w sosie czosnkowym , kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,3,4,7,9

 

26.01.2018r. Piątek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i pastą z wędliny i rzodkiewką , kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:  kanapki robione samodzielnie przez dzieci( bulka wrocławska z masłem, szynką konserwową, jajkiem, szczypiorkiem i pomidorem), kawa zbożowa na mleku, herbata bez cukru \woda mineralna
  • Obiad: kapuśniak, makaron trzy kolory z warzywami ( cukinia, papryka, fasolka szparagowa, brokuły kukurydza )posypany boczkiem, kompot wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny), jabłko  


 Alergeny: 1,3,7,9

 

 

 

Wszystkie ciasta (zgodnie z deklaracja producenta) zawierają odpowiednią ilość cukru i soli zgodnie z  Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. (z.późn.zm.) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
 

WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI
 na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

 

  1. GLUTEN- zboża
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. LAKTOZA - mleko
  8. ORZECHY
  9. SELER
  10. GORCZYCA
  11. NASIONA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANYW STĘŻENIU >10mg/kg
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI
     Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11według oświadczenia producenta.