JADŁOSPIS   

Piatek 9.11.2018r.

  • Śniadanie:pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z wędliny i ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa na mleku 
  • II Śniadanie:  bukiet z warzyw- papryka czerwona, papryka żółta, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe, listki szpinaku, bułka bankietowa z masłem, kawa zbożowa na mleku, herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa fasolowa , serniczki ( ciasto naleśnikowe z twarogiem) z sosem jagodowym , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny:1,3,7,9

Wtorek 13.11.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i dżemem, zupa mleczna z płatkami ryżowymi, orzechy i żurawina , woda mineralna niegazowana
  • II Śniadanie: kisiel, mleko smakowe , chrupki kukurydziane , herbata owocowa bez  cukru/ woda mineralna
  • Obiad: zupa ziemniaczana , makaron z mięsem w sosie pomidorowym, posypany startym żółtym serem i natką , kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym , gruszka

Alergeny : 1,7,8,9

Środa 14.11.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, jajecznica na szynce ze szczypiorkiem, kawa zbożowa na mleko ,
  • II Śniadanie: bułeczka maślana ,  mleko,  winogrono,  herbata owocowa / woda mineralna
  • Obiad: rosół drobiowy, kurczak w potrawce, ziemniaki z koperkiem, marchewki juniorki polane masłem, kompot   wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny:1,3,7,9

Czwartek 15.11.2018r.

  • Śniadanie:pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i  pastą z łososia wędzonego i natki pietruszki, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:  sałatka owocowa ( banan, kiwi, melon, brzoskwinia, ananas) z jogurtem naturalnym ,  crunchella , herbata owocowa / woda mineralna
  • Obiad: zupa pieczarkowa , kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, buraczki, kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny:1,3,4,7,9

Piatek 16.11.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, polędwicą sopocką i ogórkiem świeżym, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie: kanapki robione przez dzieci ( bułka wrocławska z masłem, deska serów- mozzarella , capri ,camembert) pomidorki koktajlowe, szpinak, kawa zbożowa na mleku, herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa buraczkowa , racuchy drożdżowe , jabłko , kompot wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny: 1,3,7,9

Poniedziałek 19.11.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, szynką gotowaną i pomidorem, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:  Petitki Lubisie ,  marchew do gryzienia,  kawa zbożowa na mleku , herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa wiejska ( włoszczyzna, ziemniaki, zacierka, boczek), Ryż z truskawkami i jogurtem naturalnym , kompot wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny: 1, 3, 7, 9

Wtorek 20.11.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, serem żółtym, sałatą i ketchupem, kakao
  • II Śniadanie:  actimel,  melon,  słomka ptysiowa , herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa pomidorowa , duszony filet z indyka, ziemniaki z koperkiem, brokuły polane masłem, kompot  wieloowocowy (  śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny:1,7,9

Środa 21.11.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i serkiem śmietankowym, zupa mleczna z kuleczkami czekoladowymi, papryka do gryzienia , woda mineralna niegazowana
  • II Śniadanie: ciasteczko zbożowe,  mleko,  gruszka, herbata bez cukru\ woda mineralna
  • Obiad: zupa koperkowa, ryba smażona – dorsz, ziemniaki z natką , surówka z selera, jabłka i śmietany, kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,3,4,7,9

Czwartek 22.11.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pasztetem pieczonym i ogórkiem kiszonym, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie: serek owocowy almette,  pieczywo chrupkie ,  napar imbirowo cytrynowy \ woda mineralna
  • Obiad: zupa kalafiorowa , karkówka w sosie własnym z suszoną śliwką , kasza pęczak, surówka z czerwonej kapusty, marchwi i jabłka , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowy

Alergeny: 1,7,9

Piatek 23.11.2018r.

  • Śniadanie: pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, szynką drobiową i ogórkiem świeżym, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:  bukiet z warzyw- papryka czerwona, papryka żółta, rzodkiewka, pomidor, rukola, bułka wrocławska z masłem, kawa zbożowa na mleku , herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa grochowa, makaron z twarogiem i śmietaną , kiwi, kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,7,9

 

 

 

Wszystkie ciasta (zgodnie z deklaracja producenta) zawierają odpowiednią ilość cukru i soli zgodnie z  Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. (z.późn.zm.) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
 

WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI
 na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

 

  1. GLUTEN- zboża
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. LAKTOZA - mleko
  8. ORZECHY
  9. SELER
  10. GORCZYCA
  11. NASIONA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANYW STĘŻENIU >10mg/kg
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI
     Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11według oświadczenia producenta.