JADŁOSPIS   

13.07.2018r. Piątek

  • Śniadanie:    pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z wędliny i szczypiorku, kawa zbożowa na mleku 
  • II Śniadanie: kanapki robione przez dzieci ( bukiet z warzyw- bułka wrocławska z masłem, pomidory koktajlowe, papryka żółta, ogórek świeży, rzodkiewka ) , kawa zbożowa na mleku , herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa z fasolki szparagowej , makaron z mięsem w sosie pomidorowym , posypany startym żółtym serem i natką , kompot  wieloowocowy (  śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

 Alergeny: 1,7,9


16.07.2018r. Poniedziałek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i miodem, zupa mleczna z płatkami owsianymi, kalarepa do gryzienia , woda mineralna niegazowana
  • II Śniadanie:   kisiel,  ananas ,  mleko ,  herbata bez cukru/ woda mineralna
  • Obiad: kapuśniak z młodej kapusty , ryż na sypko z truskawkami i jogurtem naturalnym , kompot   słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1, 7,9

17.07.2018r. Wtorek

  • Śniadanie:    pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, twarożkiem i szczypiorkiem , kakao
  • II Śniadanie:   wafel ryżowy ,  morela , herbata owocowa bez  cukru/ woda mineralna
  • Obiad:  rosół drobiowy , kurczak w potrawce , ziemniaki z koperkiem , marchewka z groszkiem , kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1, 7,9


18.07.2018r. Środa

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i serkiem waniliowym, kawa zbożowa na mleku, jabłko  
  • II Śniadanie;    budyń z jagodami ,  herbata owocowa / woda mineralna
  • Obiad; zupa koperkowa , kotlet mielony, ziemniaki z natką , buraki , kompot   wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny: 1,3,7,9

19.07.2018r. Czwartek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z makreli i ogórkiem świeżym, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:     galaretka z brzoskwinią ,  mleko , herbata owocowa / woda mineralna
  • Obiad: zupa marchewkowa , biodrówka w sosie własnym, ziemniaki z koperkiem , surówka z białej kapusty, natki i oliwy , kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny; 1,4,7, 9


20.07.2018r. Piątek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, szynką gotowaną i pomidorem, kawa zbożowa na mleku
  • II  Śniadanie:    owoce-banan, kiwi, ananas, crunchella ,  herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad:  zupa jarzynowa , placki ziemniaczane z jogurtem naturalnym , kompot wieloowocowy ( śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

alergeny; 1, 3,7,9


23.07.2018r. Poniedziałek

  • Śniadanie:   pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i dżemem , zupa mleczna z kaszą jaglaną, marchew do gryzienia , woda mineralna
  • II  Śniadanie:   kaszka manna na gęsto z sosem jagodowym, herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad:  zupa kalafiorowa , makaron z mięsem w sosie pomidorowym posypany natką , kompot  wieloowocowy (  śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny; 1,7,9

24.07.2018r. Wtorek

  • Śniadanie:     pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i serkiem topionym bez konserwantów , rzodkiewka do gryzienia , kakao
  • II Śniadanie:   bułka bankietowa, mleko, jabłko , herbata bez cukru\ woda mineralna
  • Obiad: czerwony barszcz, kolorowy kociołek ( mięso drobiowe z warzywami w sosie własnym), ziemniaki z koperkiem , kompot słodzony naturalnym sokiem jabłkowym

Alergeny: 1,7,9


25.07.2018r. Środa

  • Śniadanie:     pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pasztetem pieczonym i pomidorem, kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:     serek owocowy, pieczywo chrupkie ,  herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa ziemniaczana , gulasz w jarzynach , kasza gryczana na sypko , surówka z kiszonego ogórka i czerwonej cebulki, kompot  słodzony naturalnym sokiem jabłkowy

Alergeny: 1,3,7,9

26.07.2018r. Czwartek

  • Śniadanie:  pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem, pastą z wędliny i szczypiorku , kawa zbożowa na mleku
  • II Śniadanie:  brzoskwinia w sosie waniliowym , herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad:   zupa pomidorowa , pulpety w sosie koperkowym , ziemniaki z natką , surówka z marchwi i jabłka , kompot  wieloowocowy (  śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

Alergeny: 1, 3,7,9

27.07.2018r. Piątek

  • Śniadanie:    pieczywo mieszane (razowe i pszenno-żytnie) z masłem i polędwicą sopocką , kawa zbożowa na mleku ,
  • II Śniadanie: sałatka owocowa z jogurtem naturalnym ( banan, kiwi, brzoskwinia, ananas) , herbata bez cukru \ woda mineralna
  • Obiad: zupa z fasolki szparagowej, makaron z twarogiem i śmietaną , kompot  wieloowocowy (  śliwki, porzeczka, wiśnia, jeżyny)

 Alergeny: 1,7,9

 

 

 

 

Wszystkie ciasta (zgodnie z deklaracja producenta) zawierają odpowiednią ilość cukru i soli zgodnie z  Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 sierpnia 2015 r. (z.późn.zm.) w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
 

WYKAZ ALERGENÓW W ŻYWNOŚCI
 na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r
w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności

 

  1. GLUTEN- zboża
  2. SKORUPIAKI
  3. JAJA
  4. RYBY
  5. ORZESZKI ZIEMNE
  6. SOJA
  7. LAKTOZA - mleko
  8. ORZECHY
  9. SELER
  10. GORCZYCA
  11. NASIONA SEZAMU
  12. DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANYW STĘŻENIU >10mg/kg
  13. ŁUBIN
  14. MIĘCZAKI
     Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 9,10,11według oświadczenia producenta.